Szertartások, ceremóniák

A női lét minden egyes napja szertartás

Női létünk alapja az újrateremtődés - kapcsolódva a hold ciklusaihoz, az évkörhöz, és az Életkör archetípusaihoz. Minden életszakaszunkban található olyan történés, amit megülhetünk női körben. A felkérő igényétől és a szer által képviselt kapuátlépéstől függően lehet puha, megtartó, ünnepi ceremónia; vagy félelmeket és fájdalmakat meg-és elengedő esemény. Célom, hogy olyan biztonságos és megtartó teret alkossak, ahol bárki önazonosan élheti meg az életciklusaihoz tartozó határátlépéseket.

Ezek a szerek lehetnek nyilvánosan meghirdetett, csoportos események; vagy kérhetsz privát ceremóniát, ahol csak te és az általad meghívott nők vannak jelen.

Általam szervezett női szerek


Szülésáldó ünnep (Blessingway)

Ez a ceremónia az egyik legjelentősebb női beavatásra készíti fel a nőket: a gyermekáldásra, édesanyává válásra. Ez az ünnep az édesanya kényeztetéséről, bátorításáról szól; egy olyan emelő esemény, amelyhez akár vajúdás közben is visszanyúlhat emlékeiben. Szívet melengető látni, ahogy az összegyűlt nőkből egy megtartó kör jön létre, és ahogy ebben a puha, szeretetteljes női körben kinyílik, és kivirul a kisbabáját szíve alatt hordozó nő.

Tartok csoportos szülésre bocsátó ünnepet, ami egy várandósoknak tartott női kör, blessingway ceremónia elemekkel összekötve. Ezeken az eseményeken más várandós nőkkel együtt ünnepelheted az anyává válásodat.

Ha pedig szeretnéd, hogy az ünnep csak rólad szóljon, és a barátnőid, nőrokonaid koszorújában tartanád meg ezt az eseményt, akkor felkérhetsz arra, hogy szervezzek egy szülést áldó ceremóniát csak Neked.

Privát blessingway ceremóniát ideálisan a 36-38. héten ülünk, a csoportos eseményekre pedig a várandósságuk bármely szakaszában járó édesanyákat várok szeretettel.Komplex méhtisztító és áldó ceremónia

Az általam megalkotott szer-elemeket a Munay-ki 13. rítusával kombinálva segítek abban, hogy meg tudd tisztítani energetikailag a méh-teredet, és mélyebben kapcsolódj a női teremtő erődhöz.  

Az Anyaméh rítus számsorrendben a 10. Munay-ki rítus, a 13-as szám a Hold egy éven belüli tizenhárom holdciklusát jelöli. A méhünkből fakadó kreatív teremtő erőt gyógyítjuk, energetikailag tisztíthatjuk ezzel a szerrel. Segíthet feldolgozni a szexualitáshoz, szüléshez fűződő nehéz élményeket is, és nőként megerősödni, újjászületni.  Alapvetően ez egy női energiájú rítus, de olyan férfiaknak is átadható, akik szeretnének mélyebben kapcsolódni a teremtő erejükhöz.

A rítuson való részvételnek nincs semmilyen előfeltétele. 


Anya-lánya szer

Archetipikusan a Lány időszakához tartozó szertartás, így sorrendben ez a legelső. A női körök felé nyitott 6 év feletti lányok vehetnek részt rajta, az első menstruációig bezárólag. Anya-lánya szer, az édesanyákat (más női felmenőket) is várom, hogy együtt ünnepeljük meg a női lét szépségeit, együtt megtartó közösségbe emeljük lányainkat. Finom, puha, ölelős ceremónia: énekkel, körtánccal, egyszerű beavatással, és közös falatozással várlak benneteket.

Egyéni megkeresés esetén zárt körű szert is tartok.


Első virágzás szer

Női létünk egyik legmeghatározóbb alapköve, hogy hogyan viszonyulunk a saját vérzésünkhöz. Célom az első virágzás megünneplésével, hogy oldjuk az ekörül tornyosuló tabukat és a gyakran a menstruációval kéz a kézben járó szégyenérzetet. A termékenységünk és a ciklikus megújulásra képességünk az egyik legjelentősebb női erő, amit felemelő érzés tisztelni és megünnepelni - akár minden hónapban! Az első virágzás szer nem csak első virágzóknak szól, hanem mindenkinek, akit megszólít a nőiességének ilyen formájú ünneplése. Lehetőség van zárt körű szerre is.


Szülészáró szer

Bárhogyan is alakuljon a szülésünk, és akárhányadszorra is lépünk át ezen a kapun, a korábbi énünktől búcsút véve valami egészen újba kerülünk. Ennek a tudatosítása nélkül könnyen érezhetjük magunkat megrekedve két világ között, ahol támpontok nélkül keressük önmagunkat. Ennek a szernek a lényege, hogy az ősi elemekkel kapcsolódva hálát adjunk az énünk korábbi változatának, és elbúcsúzva tőle megengedjük magunknak a változást.

Privát ceremónia, a szülés utáni 6. héttől az anyaság bármely szakaszáig tartható.


E L E N G E D É S szer

Mielőtt meg tud jelenni a gyász utáni megkönnyebbülés, el tudjuk engedni a veszteséget, szükséges a

m e g e n g e d é s .

Párkapcsolati veszteség, szeretett személy elvesztése, nehéz szülésélmény, saját identitásunk gyökeres változása - csak néhány olyan életesemény, amikor azt érezhetjük: szükségünk van arra, hogy szó szerint kiüvöltsük a mellkasunkban felgyűlt feszültséget. Intenzív szer, amely alatt lehetőség van biztonságos térben megélni a veszteséggel járó tehetetlen dühöt és csalódást, majd a végén könnyebb testérzetekkel, megkönnyebbültebben tovább menni az úton.


A fenti felsorolás csak tájékoztatásra szolgál,

ha megfogalmazódik benned, hogy más ceremóniával vagy ünneppel tudnálak kísérni az utadon,

írj nekem üzenetet!

Dolgozzunk együtt!